NOVICA

17. 4. 2013

Predsednica vlade mag. Alenka Bratušek v Državnem svetu predstavila program dela in prednostne naloge vlade

Foto: Tamino Petelinšek, STA

Predsednica Vlade Republike Slovenije mag. Alenka Bratušek se je danes udeležila seje Državnega sveta, kjer je na povabilo državnih svetnikov predstavila delo Vlade Republike Slovenije. V predstavitvi dela je poudarila, da vlada vse od njenega imenovanja pripravlja ukrepe, ki bodo v celoti predstavljeni v začetku maja. Povedala je, da vlada pripravlja dva pomembna dokumenta, to sta progam stabilnosti in nacionalni razvojni program, v katerih bodo zajeti konkretni ukrepi, ki bodo tudi finančno ovrednoteni.

 

V nagovoru državnim svetnikom je med prednostnimi nalogami vladnega programa posebej omenila sanacijo bančnega sistema na način, ki bo pomagal zdravemu delu gospodarstva, konsolidacijo javnih financ, privatizacijo podjetij in pravno državo.  Dodala je, da si želi čim več sodelovanja z vsemi deležniki, saj lahko le z dogovorom najdemo rešitev, da bo Slovenija ponovno postala to, kar je že bila: zgodba o uspehu.

 

Predsednica vlade je odgovarjala tudi na vprašanja državnih svetnikov in med drugim pojasnila, da vlada pri privatizaciji podjetij ne bo pristajala na špekulativne nakupe, zato temu področju namenja posebno pozornost in skrb. Izrazila je prepričanje, da bomo s krepitvijo gospodarstva pridobili nova delovna mesta in sredstva za dobre in kakovostne javne storitve, česar si vsi želimo.