NOVICA

26. 4. 2013

Predsednica Vlade Republike Slovenije mag. Alenka Bratušek sprejela predsednika upravnega odbora družbe Gazprom Alekseja Millerja: "Investicija Južni tok je za Slovenijo izjemnega pomena"

Foto: Tamino Petelinšek/STA

Predsednica Vlade Republike Slovenije mag. Alenka Bratušek je danes sprejela predsednika upravnega odbora družbe Gazprom Alekseja Millerja. Pogovor je bil namenjen izvajanju projekta Južni tok v Sloveniji. Sogovornika sta izmenjala informacije o napredku pri izvajanju tega projekta v Sloveniji in tudi širše v Evropi. Predsednica vlade mag. Alenka Bratušek je v pogovoru poudarila, da je ta projekt za Slovenijo kljub zamenjavi vlade še naprej prednostnega pomena, njegovo dokončanje pa je v velikem interesu Slovenije in Ruske federacije, pa tudi širše regije.

 

Hkrati je premierka sogovornika prosila za sprotno seznanjanje z napredkom pri izvajanju celotnega projekta. Poudarila je tudi, da so dobri odnosi s tujimi vlagatelji ključni za razvoj slovenskega gospodarstva, pri čemer je projekt Južni tok zelo pomemben za Slovenijo, saj je naložba vredna 1,1 milijarde evrov. Kot je znano, je bil novembra 2009 podpisan Sporazum med Vlado Republike Slovenije in Vlado Ruske federacije o sodelovanju pri gradnji in delovanju plinovoda na ozemlju Republike Slovenije.