NOVICA

6. 5. 2013

Predsednica Vlade RS mag. Alenka Bratušek po sestanku na Brdu pri Kranju: »Zadovoljna sem, da je koalicija enotna glede predlaganega programa ukrepov«

Foto: Tamino Petelinšek/STA

Predsednica Vlade Republike Slovenije mag. Alenka Bratušek je po današnjem sestanku s predsedniki in poslanci koalicijskih strank ter ministri Vlade Republike Slovenije, na katerem so obravnavali program dela vlade, nacionalni reformni program ter program stabilnosti, izrazila zadovoljstvo, da je koalicija enotna in podpira vse ukrepe, ki jih je pripravila vlada. Predsednica vlade je v izjavi za medije še pojasnila, da se bo program stabilnosti v prihodnjih dneh še dopolnjeval, zato ga bodo javnosti podrobneje predstavili po sprejemu na seji vlade ta teden.

 

Predsednica vlade mag. Bratuškova je še napovedala, da bodo vse predloge in pobude poslancev in  ministrov oz. koalicijskih partnerjev podrobno proučili, vzdušje na današnjem sestanku pa dokazuje, da so vsi skupaj pripravljeni s konstruktivnim dialogom določene stvari še izboljšati. V nadaljevanju je predsednica vlade ponovno opozorila, da je stanje v proračunu slabše, kot je bilo prikazano v sprejetem proračunu, zato morajo biti temu stanju primerno pripravljeni tudi vsi predlagani ukrepi.

 

Danes obravnavan osnutek programa ukrepov bo po besedah predsednice vlade predvidoma v sredo predstavljen tudi vsem socialnim partnerjem na Ekonomsko-socialnem svetu (ESS) ter predstavnikom opozicije, ko bo možno pričakovati še kakšne manjše popravke. Ne glede na  to pa je premierka ob koncu še dejala, da jo veseli, da je osnovna usmeritev programa prava in enotno potrjena s strani celotne koalicije.