NOVICA

8. 5. 2013

Predsednica Vlade RS mag. Alenka Bratušek po sestanku s predstavniki opozicije: »Dialog je konstruktiven, smiselni in izvedljivi predlogi bodo upoštevani«

Foto: Nebojša Tejić/STA

Predsednica Vlade Republike Slovenije mag. Alenka Bratušek je danes dopoldan članom Ekonomsko-socialnega sveta predstavila ukrepe, ki jih je vlada pripravila v okviru nacionalnega reformnega programa in pakta stabilnosti, v popoldanskih urah pa je s programom ukrepov v Državnem zboru seznanila še predstavnike opozicije. Kot je premierka mag. Alenka Bratušek dejala v izjavi za medije po srečanju z opozicijo, je bil današnji dialog tako z ESS kot z opozicijo konstruktiven. Dodala je, da se oba dokumenta še dopolnjujeta in spreminjata.

 

Predsednica vlade je po srečanju še dejala, da si želi več takšnih pogovorov. Glede vsebine dokumentov in konkretnih ukrepov pa je poudarila, da dokler so še v fazi dopolnjevanja, o podrobnostih ne želi govoriti. Javnost bo z vsebino dokumentov seznanjena po sprejemu na seji Vlade RS. Ob koncu se je premierka mag. Bratuškova še zahvalila opoziciji za vložen čas in trud za pripravo predlogov ter poudarila, da bodo tisti, za katere bo vlada presodila, da so smiselni in izvedljivi, tudi upoštevani.