NOVICA

15. 5. 2013

Predsednica Vlade Republike Slovenije mag. Alenka Bratušek na Mestni občini Maribor: "Maribor zaseda pomemben položaj tako v regiji kot širše. Zato sem kot prvi obisk izbrala prav to mesto"

Foto: Nebojša Tejić/STA

Predsednica Vlade Republike Slovenije mag. Alenka Bratušek se danes mudi na prvem obisku v Mariboru, kjer se je srečala tudi z vodstvom Mestne občine Maribor. Po delovnem pogovoru z županom dr. Andrejem Fištravcem je predsednica vlade dejala, da bo vse danes predstavljene predloge za boljši razvoj mesta Maribor proučila in napovedala, da bo vlada v kratkem spet obiskala Maribor, takrat pa bodo lahko o vseh rešitvah govorili bolj konkretno. V izjavi za medije po srečanju je poudarila, da ni naključje, da si je za prvi obisk v tem mandatu izbrala prav Maribor: "Položaj tega mesta ter regije širše je izjemnega pomena. Tudi zgodovinsko gledano so se številni pomembni dogodki in začetki družbenih sprememb dogajali ravno tu, v Mariboru."

 

"Večkrat sem že dejala, da je treba tudi v času gospodarske krize pozornost namenjati pozitivnim spremembam in napredku, zato pozdravljam dejstvo, da so naši pogovori usmerjeni v prihodnost," je še dejala predsednica vlade na mestni občini. Župan Maribora dr. Andrej Fištravec pa je poudaril, da Maribor od predsednice vlade ne pričakuje "materinske pomoči, ampak pri tem skušamo biti proaktivni". Niz predlaganih petintridesetih ukrepov, ključnih za prihodnji razvoj Maribora, je koordinirala mestna razvojna agencija, gre pa za prioritete na treh osnovnih področjih razvoja drugega največjega mesta v državi.

 

Predsednica vlade mag. Alenka Bratušek bo v Mariboru obiskala še Center alternativne in avtonomne produkcije (CAAP) in Dom starejših občanov Danice Vogrinec, zvečer pa bo sodelovala na podelitvi nagrad najboljšim "start-up" podjetjem, kjer bo tudi slavnostna govornica na prireditvi.