NOVICA

22. 5. 2013

Predsednica Vlade RS mag. Alenke Bratušek ob prihodu na sedež EU v Bruslju: "Tako Slovenija kot vsa Evropa se morata boriti proti vsem vrstam davčnih utaj"

Foto: Thierry Monasse/STA

Predsednica Vlade Republike Slovenije mag. Alenka Bratušek se danes mudi v Bruslju, kjer se bo udeležila zasedanja Evropskega sveta. Ob prihodu na sedež Evropskega sveta je predsednica vlade v izjavi za medije dejala, da verjame, da bo sogovornike prepričala, da je to, kar delamo, dobro za Slovenijo. Glede same vsebine današnjega zasedanja pa je poudarila tudi, da morata tako Slovenija kot vsa Evropa odločno ukrepati proti vsem vrstam davčnih utaj. Predsednica vlade je povedala tudi, da je to »njen prvi« Evropski svet, na njem pa bodo obravnavali vprašanja, povezana s področjem energetike ter davčnih utaj, ob čemer je premierka še posebej izpostavila, da Slovenija podpira vse ukrepe, ki so namenjeni izboljšanju stanja na tem področju. »Tudi slovenska vlada je v programu stabilnosti in nacionalnem reformnem programu veliko prostora namenila boju proti davčnim utajam," je še poudarila predsednica vlade in dodala, da se še posebej veseli prvega srečanja s svojimi evropskimi kolegi.

  

Ob robu zasedanja se bo predsednica vlade mag. Alenka Bratušek srečala tudi s predsednikom vlade Luksemburga Jeanom-Claudom Junckerjem in predsednico vlade Danske Helle Thorning-Schmidt ter opravila pogovora s kanclerko Zvezne republike Nemčije dr. Angelo Merkel in predsednikom Francoske republike Françoisom Hollandom.