NOVICA

27. 5. 2013

Predsednica Vlade RS mag. Alenka Bratušek začela z obiskom na Gorenjskem: “Vse nove naložbe so dokaz, da znamo in zmoremo, ter hkrati smerokaz, kam in kako naprej”

Foto: Nebojša Tejić/STA

Foto: Nebojša Tejić/STA

Foto: Nebojša Tejić/STA

Foto: Nebojša Tejić/STA

Predsednica Vlade RS mag. Alenka Bratušek se danes mudi na delovnem obisku na Gorenjskem. Ob prihodu v regijo se je predsednica vlade udeležila slovesnosti ob otvoritvi novega valjavskega ogrodja obrata vroče valjarne v podjetju SIJ Acroni, kjer je v slavnostnem nagovoru povedala, da gre za pomembno naložbo v podjetje, ki ima tudi simbolno vrednost: “Čas otvoritve, to je čas gospodarske recesije, lahko kljub vsemu pokaže delavne, inovativne in marljive posameznike, ki so v časih nizke gospodarske rasti sposobni stopiti korak naprej po poti napredka. Zaradi sposobnosti vodilnih v skupini in podjetju bomo danes v vroči valjarni lahko zagnali to 42 milijonov evrov vredno investicijo.”  Po uvodnih besedah predsednice vlade se je potrebno na takšne primere nasloniti in jih upoštevati kot smerokaz, saj so dokaz, da “recept za uspeh leži pred našim domačim pragom, le zaupati moramo svojim sposobnostim, in verjeti, da nas lahko marljivost in delavnost rešita iz zanke recesije.”

  

Proizvodnja jekla ima na Gorenjskem in v celotni Sloveniji dolgoletno tradicijo. Samo skupina Slovenska industrija Jekla ima na Jesenicah in na Ravnah na Koroškem skoraj 400 letno tradicijo in v zadnjih 400 letih je ta “jeklena moč” in vztrajnost pripeljala do skupine Slovenska industrija jekla in podjetja Acroni Jesenice. Njihova prihodnost bo po besedah predsednice vlade tudi zahvaljujoč novi naložbi zagotovo pomembno prispevala k cilju, ki ga skupina in podjetje zasledujeta, to je postati največji dobavitelj nerjavne debele pločevine v Evropski uniji. Hkrati je predsednica vlade izpostavila tudi danes pogosto pogrešano lastnost, in to je, da se “slovenska podjetja ne smejo bati sprememb, saj prinašajo napredek in razvoj. Prepričanost v lastne cilje, zagnanost in predanost prinašata rezultate, ki ste jih dosegali v preteklosti in jih boste še dosegali v prihodnosti. Zato verjamem, da boste uresničili cilje, ki ste si jih zadali in v desetih letih dejansko postali eden od najopaznejših igralcev na evropskem trgu na vašem področju.”

 

Predsednica vlade mag. Alenka Bratušek je v okviru obiska na Gorenjskem obiskala tudi Dom upokojencev Kranj, kjer se je srecala in pogovorila s stanovalci, nato pa si ogledala še kotlovnico Planina, ki je bila leta 2012 prenovljena in zagotavlja večjo energetsko učinkovitost na področju ogrevanja. Projekt celovite prenove kotlovnice Planina predstavlja tudi primer odličnega sodelovanja med investitorji, upravljavcem, civilno iniciativo in Mestno občino Kranj ter stanovalci soseske Planina v Kranju.