NOVICA

27. 5. 2013

Predsednica Vlade RS mag. Alenka Bratušek v Kranju: "Dokončanje projekta "Gorki" je pomembno tako za občino, kot za državo"

Foto: Nebojša Tejić

Foto: Nebojša Tejić

V okviru obiska na Gorenjskem je predsednica vlade mag. Alenka Bratušek pozno popoldne obiskala tudi Mestno občino Kranj, kjer se je srečala z vodstvom občine. Po srečanju je v izjavi za medije poudarila, da se kot nekdanja mestna svetnica v prostorih občine še vedno dobro počuti in da so pogovori potekali zelo konstruktivno. "Danes smo pozornost namenili predvsem projektu "Gorki, oziroma projektu odvajanja in čiščenja komunalnih odpadnih voda. Na vladni strani je bilo jasno povedano, da bo projekt dobil podporo, manjka samo še pika na i s strani občine, to je izvedba javnega razpisa. Gre za pomemben projekt tako za občino, kot za državo,“ je pojasnila predsednica vlade.

 

V nadaljevanju je predsednica vlade še povedala, da so se v pogovorih dotaknili tudi problematike prenosa oziroma zamenjave lastništva zemljišč, saj nekatera izmed zemljišč želi Mestna občina Kranj, druge pa država in premierka je izrazila prepričanje, da je skupno rešitev mogoče najti že pred poletjem.

 

Predstavniki občine so na sestanku odprli tudi vprašanje fiskalnega pravila in vpliva na občine. Predsednica vlade je pojasnila, da je bilo tej temi namenjeno premalo pozornosti, da pa bo urejena v že večkrat omenjenem izvedbenem zakonu. Predsednica vlade je poudarila, da za občine fiskalno pravilo pravzaprav že velja, saj so omejene pri svojem zadolževanju z zakonom o financiranju občin, ki natančno določa, za katere namene in do kakšne višine so občine lahko zadolžujejo.