NOVICA

7. 6. 2013

Predsednica Vlade RS mag. Alenka Bratušek končala obisk v Krškem na slavnostni akademiji: "Danes je v Krškem mnogo razlogov za praznovanje"

Foto: Danijel Novakovič/STA

Predsednica Vlade RS mag. Alenka Bratušek se je v Krškem pozno popoldne udeležila tudi slavnostne akademije ob prazniku občine v tamkajšnjem kulturnem domu, kjer so podelili tudi posebna priznanja občine Krško. Na slovesnosti je premierka v slavnostnem nagovoru povedala, da je mnogo razlogov za praznovanje v občini Krško, pa tudi v posavski regiji: "Danes je za vse prebivalce Krškega ter Posavke in Posavce velik dan. Poleg občinskega praznika je tu še otvoritev novega dela obvoznice in seveda slovesno odprtje Hidroelektrarne Krško, kar je za vse vas sporočilo, da ste regija, v kateri se dogajajo številni pomembni koraki v smeri hitrejšega razvoja, tako na področju infrastrukture, energetike, zaposlovanja in mobilnosti."

 

Predsednica vlade je poleg vseh že omenjenih pridobitev za mesto in regijo omenila tudi del novega stanovanjskega območja Polšca ter zadnjo fazo komasacij in agromelioracij, kar bo bistveno prispevalo k boljši izrabi tamkajšnjih kmetijski zemljišč. V nagovoru zbranim je premierka še dejala, da je vse to vredno občudovanja, ker "ste uspeli v teh negotovih časih nadaljevati z velikimi investicijami in prav to je tisto, kar sedaj najbolj potrebujemo. In če k vsemu temu dodam še lepo obnovljen grad Rajhenburg, ki sem si ga pravkar ogledala, lahko rečem le, da ste med najbolj ustvarjalnimi slovenskimi občinami".

 

Predsednica vlade mag. Alenka Bratušek je ob koncu nagovora čestitala tudi vsem prejemnikom občinskih priznanj in jim zaželela, da bi svoja prizadevanja nadaljevali ter imeli mnogo posnemovalcev, saj njihovo delo pomembno prispeva k hitrejšemu razvoju mesta in celotne regije ter s tem tudi k dvigu standarda prebivalstva.