NOVICA

21. 6. 2013

Predsednica Vlade RS mag. Alenka Bratušek na Ptuju: ''Vlada se je zaradi situacije v regiji odzvala hitro''

Foto: Tamino Petelinšek/STA

Foto: Tamino Petelinšek/STA

Foto: Tamino Petelinšek/STA

Foto: Tamino Petelinšek/STA

Predsednica vlade mag. Alenka Bratušek se je ob današnjem vladnem obisku v Podravju še pred začetkom delovnega posveta Vlade RS na Ptuju srečala z županom Mestne občine Ptuj dr. Štefanom Čelanom. Med pogovorom sta pozornost namenila predvsem težavam, s katerimi se srečujeta Mestna občina Ptuj in širša podravska regija, predsednica vlade pa je županu predstavila ukrepe, ki jih je pripravila vlada in bodo predstavljeni ob današnjem obisku. V nadaljevanju obiska se je na ptujskem gradu vlada sestala na delovnem posvetu. Predsednica vlade je najprej predstavila ukrepe, ki jih je vlada na 14. redni seji sprejela za pomoč regiji, in poudarila, da se je vlada odzvala hitro in z ukrepi, ki so – času primerno – prav vsi usmerjeni v pomoč gospodarstvu. V nadaljevanju posveta so posamezni ministri in ministrici predstavili ukrepe, ki so povezani z njihovimi resorji in bodo podrobno predstavljeni na popoldanski novinarski konferenci.

 

Po koncu delovnega posveta je predsednica vlade mag. Alenka Bratušek skupaj z državno sekretarko na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo mag. Moniko Kirbiš Rojs v okviru obiska Podravja obiskala še ptujsko podjetje Tehcenter, d. o. o., in si ogledala proizvodnjo visokokakovostnih kovinskih izdelkov ter obisk končala s srečanjem z vodstvom podjetja. Predsednica vlade je ob obisku s posebnim zanimanjem prisluhnila predvsem stalni skrbi podjetja za zaposlene, njihov osebni razvoj in spodbujanje njihove inovativnosti, kar je še posebej med gospodarsko krizo izjemnega pomena. Predsednica vlade je poudarila, da premalo pozornosti namenimo podjetjem, ki so uspešna in zdrava, ter skrbi za izobrazbo ustreznega kadra.

 

V nadaljevanju obiska bo predsednica vlade skupaj z ministrom za gospodarski razvoj, znanost in tehnologijo mag. Stankom Stepišnikom, ministrom za notranje zadeve in javno upravo dr. Gregorjem Virantom ter ministrico za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti dr. Anjo Kopač Mrak na novinarski konferenci predstavila ukrepe za pomoč Mariboru in širši podravski regiji. Po srečanju z mariborskim županom dr. Andrejem Fištravcem pa se bo z ministri udeležila slavnostne prireditve v počastitev dneva državnosti in odprtja Festivala Lent, kjer bo nastopila tudi kot slavnostna govornica.