NOVICA

22. 6. 2013

Predsednica Vlade Republike Slovenije mag. Alenka Bratušek na srečanju s predsednikom Vlade Republike Hrvaške Zoranom Milanovićem: »Nadaljevanje dialoga med Slovenijo in Hrvaško je absolutno edina in prava pot«

Foto: Daniel Novakovič/STA

Predsednica Vlade Republike Slovenije mag. Alenke Bratušek se je danes v Opatiji na Hrvaškem srečala s predsednikom Vlade Republike Hrvaške Zoranom Milanovićem. Osrednja tema  delovnega srečanja je bila krepitev sodelovanja med državama v luči polnopravnega članstva Hrvaške v EU, ki predstavlja za obe državi priložnost za poglobitev nadaljnjega političnega in gospodarskega sodelovanje ter krepitev dialoga. V izjavi za medije po srečanju je slovenska premierka dejala, da je slednji »absolutno edina in prava pot«, Hrvaški pa je ob tej priložnosti ponovno čestitala za vstop v EU s 1. julijem 2013.

  

Predsednica slovenske vlade je izrazila tudi pripravljenost, da Slovenija, v kolikor bo ta želela, Hrvaški nudi svoje izkušnje članstva v Evropski uniji,  oba sogovornika pa sta napovedala, da je današnje le eno v vrsti rednih delovnih srečanj, saj je po besedah hrvaškega premiera Zorana Milanovića »treba sodelovati pri skupnih ciljih in interesih, še posebej na področju gospodarskega sodelovanja«.