NOVICA

24. 6. 2013

Predsednica Vlade RS mag. Alenka Bratušek ob državnem prazniku s pripadniki in pripadnicami Slovenske vojske v mednarodnih operacijah in misijah

Foto: Tamino Petelinšek/STA

Predsednica Vlade Republike Slovenije mag. Alenka Bratušek je v okviru slovesnosti ob državnem prazniku dnevu državnosti preko videokonference nagovorila pripadnike in pripadnice Slovenske vojske, ki svoje dolžnosti opravljajo v mednarodnih operacijah in misijah. Preko videokonference je predsednica vlade slovenskim vojakinjam in vojakom prenesla sporočilo in zahvalo za njihov prispevek k mednarodnemu miru in varnosti ter k ugledu naše države v mednarodni skupnosti. Republika Slovenija na ta način tvorno sodeluje pri pomembnem procesu vzpostavljanja miru na ogroženih območjih sveta, kjer je pogosto ogroženo tudi civilno lokalno prebivalstvo.

 

Predsednica vlade je poveljnikom slovenskih kontingentov v mednarodnih operacijah in misijah ISAF v Afganistanu, KFOR na Kosovu, EUFOR v Bosni in Hercegovini ter UNIFIL v Libanonu ob tej priložnosti tudi čestitala on državnem prazniku in jim zaželela, da ga preživijo v mirnem in prijetnem vzdušju. Ob koncu nagovora se je predsednica vlade zahvalila tudi družinam vojakov in vojakinj, ki jih podpirajo pri zahtevnem poslanstvu.