NOVICA

26. 6. 2013

Predsednica vlade mag. Alenka Bratušek po srečanju s predstavniki mladinskih organizacij: »Mladi niso del problema ampak del rešitve«

Foto: Nebojša Tejić/STA

Predsednica Vlade Republike Slovenije mag. Alenka Bratušek se je danes srečala s predstavniki mladinskih in študentskih organizacij. Na sestanku so sodelovali ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti dr. Anja Kopač Mrak in predstavniki Študentske organizacije Slovenije, Mladinskega sveta Slovenije, Zavoda mladinske mreže MaMa ter sindikata Mladi plus.

 

Predsednica vlade se je v izjavi za medije udeležencem sestanka zahvalila za sodelovanje in poudarila, da se ji zdi pomembno, da se še pred udeležbo na jutrišnjem Evropskem svetu, kjer bo zaposlovanje mladih ena izmed glavnih tem, sestane s predstavniki mladih. Kot je že večkrat poudarila, so mladi prioriteta te vlade, njihovo zaposlovanje pa predstavlja problem tako v Sloveniji kot v Evropi. Predsednica vlade je poudarila: »Na jutrišnjem Evropske svetu se bom zavzela za to, da se sklepi Sveta, ki v tem trenutku Sloveniji ne dajejo pravice do črpanja pomoči za zaposlovanje mladih, spremenijo.«

 

V nadaljevanju je predsednica vlade pojasnila, da so se sodelujoči dogovorili, da bodo mlade še bolj vključili v pripravo programov in razvojnih dokumentov. »Tako v strategiji razvoja Slovenije kot v operativnih programih bodo mladi imeli prioriteto,« je poudarila predsednica vlade. Ob tem je na regijske razvojne sveta naslovila poziv, da kljub temu, da se sestava svetov ne spremeni, mlade čim bolj aktivno vključijo v pripravo regijskih razvojnih programov.

 

Ob zaključku izjave je predsednica vlade povzela misel Tee Jarc, predsednice Mladinskega sveta Slovenije, da mladi niso problem te družbe, ampak del rešitve in poudarila, da se bo tako obnašala tudi vlada.