NOVICA

27. 6. 2013

Predsednica Vlade RS mag. Alenka Bratušek na zasedanju Evropskega sveta

Foto: Thierry Monasse/STA

Predsednica Vlade Republike Slovenije mag. Alenka Bratušek se v Bruslju udeležuje dvodnevnega zasedanja Evropskega sveta. Na današnjem delu zasedanja bodo predsedniki držav oziroma vlad pozornost namenili ekonomski politiki in zaposlovanju mladih, ki pomeni izziv za večino evropski držav, tudi za Slovenijo.

 

Predsednica vlade mag. Alenka Bratušek je ob prihodu na zasedanje dejala, de je vesela, da bo zaposlovanje mladih ena pomembnejših tem tega zasedanja, saj se je na žalost brezposelnost mladih prav v Sloveniji najbolj povečala. ''Vesela sem, da smo, kot kaže, uspeli zagotoviti, da bo Slovenija upravičena do sredstev, o katerih danes govorimo," je še pojasnila predsednica vlade. Gre za sredstva v okviru pobude za zaposlovanje mladih, ključnega instrumenta za reševanje brezposelnosti mladih na ravni Evropske unije, ki obsegajo 6 milijard evrov.

 

Evropski voditelji bodo srečanje nadaljevali tudi jutri, pozornost pa bodo namenili napredku pri krepitvi ekonomske in monetarne unije ter nekaterim vidikom zunanje politike Evropske unije. Ob robu zasedanja se bo predsednica vlade mag. Alenka Bratušek jutri srečala s predsednico Republike Litve Dalio Grybauskaitė in predsednikom Evropske komisije Joséjem Manuelom Barrosom.