NOVICA

17. 7. 2013

Predsednica vlade se je srečala s predstavniki gospodarstva

Foto: Stanko Gruden/STA

Predsednica Vlade Republike Slovenije mag. Alenka Bratušek se je danes srečala s predstavniki gospodarstva. Poleg ministra za finance dr. Uroša Čuferja, ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo mag. Stanka Stepišnika ter ministra za zdravje Tomaža Gantarja so se ga udeležili predstavniki Gospodarske zbornice Slovenije, Združenja Manager, Trgovinske zbornice Slovenije, Združenja delodajalcev Slovenije, Obrtno-podjetniške zbornice ter Združenja delodajalcev obrti in podjetnikov Slovenije.

 

Predsednica vlade je na srečanju izrazila zadovoljstvo zaradi ponujene roke predstavnikov gospodarstva in poudarila, da si želi tesnega sodelovanja tudi v prihodnje, kajti le skupaj, usklajeni, bodo lahko določili pravo pot, po kateri bo Slovenija dosegla izhod iz krize.

 

Ob koncu sestanka je predsednica vlade mag. Alenka Bratušek poudarila, da so vlada, pa tudi predstavniki gospodarstva in sindikati usklajeni glede skupaj začrtane poti za uresničitev želenega cilja, to je gospodarska rast in z njo nova delovna mesta. Sodelujoči so se dogovorili, da bodo pripravili rešitve in ukrepe za gospodarstvo, ki jih bo vlada temeljito preučila, potem pa ponovno za isto mizo dosegla dogovor o skupni poti za izhod iz kriznih razmer