NOVICA

25. 7. 2013

Predsednica vlade je sprejela predsednika Francoske republike Françoisa Hollanda

Foto: Daniel Novakovič/STA

Predsednica Vlade Republike Slovenije mag. Alenka Bratušek je danes sprejela predsednika Francoske republike Françoisa Hollanda. Uvodoma se je gostu zahvalila za obisk in poudarila pomen odličnih prijateljskih odnosov med državama, ki imata veliko možnosti za krepitev sodelovanja na mnogih področjih.

 

Sogovornika sta namenila posebno pozornost zlasti krepitvi gospodarskih odnosov med državama, saj je Francija ena od ključnih gospodarskih partnerjev Republike Slovenije. Predsednica vlade je med pogovori predstavila tudi načrt slovenske vlade za privatizacijo podjetij v državni lasti in poudarila, da bosta ključni vodili pri prodaji preglednost postopka in iskanje strateških parterjev. Obenem je predsednica slovenske vlade predsedniku Francoske republike opisala prizadevanja slovenske vlade, povezane z reševanjem finančne in gospodarske krize v Republiki Sloveniji. Sogovornika sta se strinjala, da je pri pripravi in sprejemanju ukrepov treba misliti predvsem na ohranjanje solidarne in socialne države.

 

Po pogovorih je slovenska premierka francoskega gosta z delegacijo v znak gostoljubja in dobrih odnosov povabila še na krajši sprehod skozi staro mestno jedro slovenske prestolnice.