NOVICA

1. 9. 2013

Predsednica vlade na odprtju Blejskega strateškega foruma mladih: "Da bi skupaj dosegli spremembe, mora vsak od nas odigrati svojo vlogo"

Foto: Tamino Petelinšek/STA

Predsednica Vlade Republike Slovenije mag. Alenka Bratušek se je danes, 1. septembra 2013, udeležila odprtja Blejskega strateškega foruma mladih – Young BSF – Solution Generator Conference. V slavnostnem nagovoru je poudarila, da lahko težave, s katerimi se danes spoprijemajo mladi, rešimo le kot celotna družba.

 

Predsednica vlade mag. Alenka Bratušek je v slavnostnem nagovoru ob odprtju Blejskega strateškega foruma mladih poudarila, da je v zadnjih mesecih sodelovala pri številnih pogovorih o mladih in mladinski politiki ter da je spoznala, da pogovori o težavah mladih zelo hitro postanejo labirint brez izhoda, če jih ne obravnavamo v okviru težav celotne družbe. Pojasnila je, da vse večje brezposelnosti med mladimi ni mogoče obravnavati kot samostojnega problema slovenske in evropske družbe, temveč moramo rešitve za izhod iz krize, s katero se spoprijemamo, najti kot celotna družba. ''Da bi skupaj dosegli spremembe, mora vsak od nas odigrati svojo vlogo,'' je še dodala.

 

Ob koncu nagovora je predsednica vlade poudarila, da je spopadanje z brezposelnostjo mladih ena od glavnih prednostnih nalog slovenske vlade in da se zaveda, kako pomembno je mladim zagotoviti več delovnih mest, boljšo izobrazbo in spodbude za finančno samostojnost. Mladim, ki se udeležujejo Blejskega strateškega foruma, je obljubila, da bo proučila sklepe konference in da se bo reševanja težav mladih lotila z največjo mero odgovornosti.