NOVICA

5. 9. 2013

Predsednica vlade na prireditvi ob 50-letnici Kolektorja: »Inovativnost, usmerjenost v tuje trge in visoka dodana vrednost je smerokaz za celotno slovensko gospodarstvo«

Foto: Daniel Novakovič/STA

Predsednica vlade mag. Alenka Bratušek se je danes v Idriji udeležila prireditve ob 50-letnici koncerna Kolektor, enega najuspešnejših slovenskih podjetij z visoko prepoznavnostjo na tujih trgih. Med nagovorom je poudarila, da je zgodba Kolektorja res »zgodba o uspehu, saj se redkokdo lahko pohvali, da je v petdesetih letih nanizal toliko inovacij oziroma patentiral toliko izumov«. Predsednica vlade je celotnemu vodstvu in zaposlenim ob tej priložnosti čestitala za inovativnost, s katero so našli svoje poslovne partnerje in kupce v številnih državah po svetu. »In prav ta inovativnost, usmerjenost v tuje trge in visoka dodana vrednost je za Slovenijo smerokaz in pot za izhod iz gospodarske krize,« je še poudarila.

 

Med obiskom v Idriji si je predsednica vlade mag. Alenka Bratušek ogledala tudi Dom upokojencev Idrija, ki velja za prvi projekt gradnje takega doma z javno-zasebnim partnerstvom, pri katerem so sodelovali Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Dom upokojencev Jožeta Primožiča Miklavža in družba FMR, d. d. Z omenjeno naložbo se v občini Idrija in širši severno-primorski regiji zagotavljajo boljše nastanitvene razmere za starostnike, projekt pa ohranja in zagotavlja nove zaposlitvene možnosti, kar je dodaten prispevek k zmanjševanju odseljevanja prebivalstva.