NOVICA

9. 9. 2013

Predsednica vlade na tristranskem srečanju predsednikov vlad Republike Slovenije, Italijanske republike in Republike Hrvaške

Foto: Tamino Petelinšek/STA

Predsednica Vlade Republike Slovenije mag. Alenka Bratušek se bo v četrtek, 12. septembra 2013, v Benetkah na povabilo predsednika Sveta ministrov Italijanske republike Enrica Lette udeležila tristranskega srečanja predsednikov vlad Republike Slovenije, Italijanske republike in Republike Hrvaške. Namen srečanja je pregledati in poiskati oblike skupnega sodelovanja glede političnih in gospodarskih tem po vstopu Republike Hrvaške v Evropsko unijo.

     

Sodelovanje treh držav v okviru EU lahko pripomore h krepitvi odnosov med Slovenijo, Italijo in Hrvaško, pa tudi k učinkovitejšemu uveljavljanju nacionalnih interesov v Evropski uniji. Srečanje je tudi priložnost za izmenjavo pogledov in izkušenj pri prizadevanjih držav ob spoprijemanju s finančno krizo. Tudi sicer so dvostranski odnosi med Republiko Slovenijo in Italijansko republiko ter med Republiko Slovenijo in Republiko Hrvaško dobri, saj poteka reden in poglobljen dialog na najvišjih ravneh.