NOVICA

13. 9. 2013

Predsednica vlade ob 40-letnici Doma upokojencev Kranj: »Potrebujemo več sodelovanja in solidarnosti«

Foto: Tamino Petelinšek/STA

Predsednica Vlade Republike Slovenije mag. Alenka Bratušek se je udeležila prireditve ob 40-letnici Doma upokojencev Kranj. V pozdravnem nagovoru je uvodoma čestitala njegovemu vodstvu ob okrogli obletnici ter jim izrekla vse pohvale za vloženi trud pri tako zahtevni in obsežni prenovi doma.

 

Predsednica vlade je menila, da se stanovalkam in stanovalcem Doma upokojencev Kranj na obrazih vidi, da so v njem zadovoljni, in izrazila prepričanje, da bo obnova prispevala k še boljši kakovosti njihovega bivanja. Dodala je, da največjo odgovornost za dobro počutje stanovalcev nosijo zaposleni, saj smo ljudje tisti, ki lahko življenje drug drugemu naredimo še lepše.

 

Nato se je predsednica vlade dotaknila ukrepov, ki jih pripravlja vlada, in povedala, da je bilo v zadnjih petih mesecih treba narediti veliko težkih stvari in veliko jih bo še treba. Je pa zatrdila, da pri tem nikoli niso razmišljali o zniževanju pokojnin in da bo sama storila vse, da bremen krize ne bodo nosili samo upokojenci. Na koncu je poudarila, da potrebujemo več sodelovanja in solidarnosti: »Če kdaj, je v tem trenutku pomembna solidarnost v družbi. Pomembno je, da znamo stopiti skupaj in biti sposobni podpreti stvari, ki morda bolijo, zato da nam bo v nadaljevanju bolje.«