NOVICA

26. 9. 2013

Predsednica vlade na kongresu Združenja Manager v Portorožu: »Podjetja v državni lasti potrebujejo strokoven, stabilen in ambiciozen menedžement«

Foto: Nebojša Tejić/STA

Danes je v Portorožu potekal kongres Združenja Manager, ki se ga je udeležila tudi predsednica Vlade Republike Slovenije mag. Alenka Bratušek. »Tako vi, predstavniki slovenskega gospodarstva, kot vlada, ki jo vodim, se moramo prilagajati nastalim razmeram in iskati najboljše možne rešitve za izhod iz krize,« je v vlogi slavnostne govornice uvodoma poudarila premierka in nadaljevala, da »gospodarstva ne bomo oživili brez pomoči bankam in banke bodo popolnoma zaživele le ob uspešnem okrevanju gospodarstva.« S temi besedami jim je prenesla tudi prepričanje o skupni želji politike in gospodarstva, da bi čim prej dosegli gospodarsko rast, odpiranje novih delovnih mest in veliko zanimanje tujcev za vlaganja v slovensko gospodarstvo.

 

V ta namen je slovenska vlada po besedah predsednice sprejela številne ukrepe, ki že kažejo prve pozitivne rezultate. Za gospodarstvo pa je posebnega pomena ukrep vlade v sodelovanju s SID banko, ki je namenjen predvsem malim in srednjim podjetjem. V pripravi je tudi nov ukrep za zadolžena podjetja, ki bo ohranjal njihova zdrava jedra in omogočal ohranjanje delovnih mest. »Zavedamo se, da je bistvenega pomena, da dobrim podjetjem ponovno omogočimo dostop do posojil in na ta način začnemo spodbujati gospodarsko rast,« je v zvezi z razvojnimi cilji v slovenskem gospodarstvu še poudarila premierka in dodala, da bo tudi država odslej bolje upravljala podjetja, ki so v državni lasti. »Vlada mora težave sicer rešiti sistematično in temu je namenjena sprememba zakona o Slovenskem državnem holdingu,« je še poudarila predsednica vlade in dodala, da potrebujejo podjetja v državni lasti za uresničevanje dolgoročne vizije in strategije tudi strokoven, stabilen in ambiciozen menedžment, da bi lahko dosegala poslovne in strateške cilje na trgu.