NOVICA

14. 10. 2013

Predsednica vlade na 8. posvetu Slovenskega avtomobilskega grozda: »Slovenska avtomobilska industrija ima visokotehnološko proizvodnjo, kvaliteto in cenovno učinkovitost«

Foto: Daniel Novakovič/STA

Predsednica Vlade Republike Slovenije mag. Alenka Bratušek se je danes udeležila 8. posveta Slovenskega avtomobilskega grozda ACS. Navzoče je v nagovoru uvodoma pohvalila za uspešno delo tega grozda, ki je po njenih besedah eden najučinkovitejših grozdov v Sloveniji.

 

V nadaljevanju je opozorila na prednosti slovenske avtomobilske industrije in na to, da predstavlja eno ključnih panog gospodarstva naše države. »Podjetja znotraj avtomobilske industrije veliko večino izdelkov izvozijo v tujino, skupen izvoz znaša več kot 20 odstotkov vsega slovenskega izvoza. Ravno na tujih trgih so se v zadnjih mesecih najbolj očitno začeli kazati znaki izboljšanja gospodarskih razmer, zato sem prepričana, da se bo ta trend pozitivno poznal tudi v slovenskem gospodarstvu,« je povedala predsednica vlade.

 

Ob koncu je premierka poudarila, da si tudi slovenska vlada prizadeva oživiti gospodarstvo in ponovno spodbuditi gospodarsko rast. »Pri sprejemanju ukrepov smo bili še posebej pozorni na slovenske gospodarske panoge, ki so naravnane izvozno. Edini davek, ki smo se ga do danes odločili dvigniti, je bil davek na dodano vrednost. Pri tem smo imeli v mislih predvsem izvoznike, ki jih dvig tega davka zaradi sistema poračunavanja ni prizadel,« je dodala predsednica vlade.