NOVICA

16. 10. 2013

Predsednica vlade na seji Sveta vlade za mladino: »Mladim želimo omogočiti čim hitrejšo zaposlitev«

Foto: Tamino Petelinšek/STA

Predsednica Vlade Republike Slovenije mag. Alenka Bratušek se je danes, 16. oktobra 2013, udeležila prve seje Sveta Vlade Republike Slovenije za mladino, na kateri so med drugim obravnavali programski in zakonodajni agendi na področju mladih ter predstavili ukrepe za mlade po posameznih ministrstvih. Dotaknili so se tudi priprave izvedbenih načrtov Nacionalnega programa za mladino in določili vlogo mladih v Operativnem programu 2014–2020.

 

Predsednica vlade je v uvodnem nagovoru poudarila, da si Vlada Republike Slovenije prizadeva, da bi mladim čim prej omogočili zaposlitev. Pri tem je vlada med drugim sprejela oprostitev plačila prispevkov delodajalcev za dve leti, če za nedoločen čas zaposlijo brezposelnega mladega. Poleg tega je slovenska vlada že pred meseci zagotovila tudi sredstva iz evropskega sklada za boj proti brezposelnosti mladih, za katerega bo v evropskem proračunu za obdobje 2014–2020 na voljo devet milijard evrov.

 

Na prvi seji Sveta vlade za mladino so se predstavniki mladih in Vlade Republike Slovenije dogovorili o ustanovitvi delovne skupine za spremljanje priprave izvedbenega načrta za Nacionalni program za mladino ter ustanovitvi delovne skupino za spremljanje priprave Operativnega programa 2013, obe delovni skupini bosta sestavljeni iz predstavnikov vlade in mladinskih predstavnikov v Svetu vlade za mladino.