NOVICA

26. 10. 2013

Predsednica vlade na poslovnem kosilu Deloitte SheXO Klub Slovenija

Foto: Daniel Novakovič/STA

Predsednica Vlade Republike Slovenije mag. Alenka Bratušek se je danes udeležila poslovnega kosila Deloitte SheXO Kluba Slovenija, ki je bilo namenjeno krepitvi sodelovanja med slovenskimi in nemškimi gospodarstveniki. Udeležili sta se ga tudi dr. Anna Prinz, veleposlanica Zvezne republike Nemčije v Republiki Sloveniji, in mag. Marta Kos Marko, veleposlanica Republike Slovenije v Zvezni republiki Nemčiji.

Predsednica vlade je v slavnostnem nagovoru poudarila, da je Nemčija strateška partnerica Slovenije, in izrazila prepričanje, da bodo podobni dogodki še okrepili odnose med državama. V nadaljevanju je udeležencem poslovnega kosila predstavila ukrepe, ki jih sprejema slovenska vlada za izhod iz gospodarske in finančne krize, posebno pozornost pa namenila prizadevanju za povečanje števila tujih neposrednih naložb. Ob koncu nagovora je pojasnila, da je Nemčija za Slovenijo tudi najpomembnejša trgovinska partnerica, nemški vlagatelji pa vedno dobrodošli.

 

Premierka se je udeležila tudi ženske nogometne tekme za uvrstitev na svetovno prvenstvo v nogometu (FIFA) 2015 med reprezentancama Slovenije in Nemčije.