NOVICA

22. 11. 2013

Predsednica vlade na 15. Poslovni konferenci Portorož

Foto: Nebojša Tejić/STA

Predsednica Vlade Republike Slovenije mag. Alenka Bratušek je danes sodelovala v razpravi na temo makrobonitetnega nadzora v Sloveniji na 15. Poslovni konferenci Portorož. Okroglo mizo, na kateri je poleg predsednice vlade sodeloval tudi guverner Banke Slovenije dr. Boštjan Jazbec, so vodili prof. dr. Janez Prašnikar, prof. dr. Marko Košak ter prof.dr. Mitja Čok iz Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani.

 

Predsednica vlade je v okviru razprave poudarila, da je Slovenija kredibilen in enakopraven partner v Evropski uniji. »Nismo obljubljali zelo veliko, smo pa to, kar smo obljubili, tudi izpolnili,« je poudarila predsednica vlade.

 

V nadaljevanju razprave je premierka pozornost namenila upravljanju državnega premoženja in poudarila, da je sprememba zakona o slovenskem državnem holdingu v zadnji fazi priprav in da je prepričana, da bodo vsa še odprta vprašanja rešena s sodelovanjem.

 

Zadnji del pogovora je bil namenjen izvozu in predsednica vlade se je strinjala, da je slovenski izvoz močno usmerjen na trge znotraj Evropske unije in da bi morali gospodarske partnerje iskati tudi na rastočih trgih drugih držav.