NOVICA

9. 1. 2014

Premierka po sestanku glede gospodarskega kriminala in korupcije: »Ta boj je postal prioriteta naše družbe«

Foto: Daniel Novakovič/STA

Predsednica Vlade Republike Slovenije mag. Alenka Bratušek je sklicala sestanek glede boja proti gospodarskemu kriminalu in korupciji. Poleg obeh pristojnih ministrov, dr. Gregorja Viranta in dr. Senka Pličaniča, so se ga udeležili generalni direktor Policije Stanislav Veniger, direktor Uprave kriminalistične policije Marjan Fank, direktor Nacionalnega preiskovalnega urada Darko Majhenič, predsednik Komisije za preprečevanje korupcije mag. Goran Klemenčič, generalni državni tožilec dr. Zvonko Fišer in višji državni tožilec specializiranega državnega tožilstva mag. Harij Furlan.

 

Predsednica vlade je po sestanku poudarila, da je boj proti gospodarskemu kriminalu in korupciji ena izmed ključnih prioritet vlade in dodala: »Prepričana sem, da je ta boj postal tudi prioriteta naše družbe. Temu je treba narediti konec.«

 

Premierka je v nadaljevanju pojasnila, da so se udeleženci sestanka strinjali, da je povrnitev zaupanja ljudi v državo in v to, da smo pred zakonom vsi enaki, ključna naloga ter da delo, kljub velikim korakom, ki so bili narejeni v zadnjem času, še zdaleč ni končano. »Z udeleženci sestanka smo se dogovorili, da me v roku enega tedna obvestijo o tem, kaj potrebujejo za boljše delo. Nekje so to kadrovske okrepitve, nekje pa gre za dodatno potrebo po opremi. Naša zaveza je, da bomo zagotovili dodatna sredstva tam, kjer je to potrebno,« je še poudarila predsednica vlade.