NOVICA

20. 1. 2014

Predsednica vlade obiskala Belo krajino

Foto: Nebojša Tejić/STA

Foto: Nebojša Tejić/STA

Predsednica Vlade Republike Slovenije mag. Alenka Bratušek je skupaj z ministrom za kulturo dr. Urošem Grilcem, ministrom za obrambo Romanom Jakičem in ministrico za Slovence v zamejstvu in po svetu Tino Komel obiskala Belo krajino.

 

Med obiskom se je predsednica vlade srečala z vodstvom podjetja Iskra Sistemi, d. d., in si ogledala proizvodnjo kondenzatorjev, zaposleni pa so ji predstavili načrt podjetja za delovanje v prihodnjih letih in težave, s katerimi se srečujejo pri poslovanju. Na pogovorih z vodstvom je izrazila upanje, »da bodo lastniki za to podjetje skrbeli tako, kot je treba, saj so delovna mesta neskončno pomembna za Semič in okolico«. Premierka je obiskala tudi Kulturni dom Črnomelj, ki je kulturni spomenik državnega pomena.

 

V nadaljevanju obiska si je ogledala Gasilski dom Metlika, ki je dom najstarejšega prostovoljnega gasilskega društva v Sloveniji, in se srečala z njegovimi člani. Vsem gasilcem  se je zahvalila za pomembno delo, ki ga opravljajo. Glede tretje razvojne osi je poudarila, da bo vlada še naprej odpravljala težave.

 

Predsednica vlade nadaljuje obisk Bele krajine v Metliki, kjer si bo ogledala proizvodnjo v podjetju Kolpa, d. d., in se srečala s člani uprave podjetja, ki predstavlja enega vodilnih proizvajalcev kopalniške opreme v srednji in jugovzhodni Evropi.