NOVICA

29. 1. 2014

Predsednica vlade je obiskala podjetje odelo Slovenija

Foto: Tamino Petelinšek/STA

Predsednica Vlade Republike Slovenije mag. Alenka Bratušek je danes v družbi veleposlanice Zvezne republike Nemčije dr. Anne Elisabeth Prinz in veleposlanice Republike Turčije Serre Kaleli obiskala podjetje odelo Slovenija d.o.o. V okviru obiska se je srečala z Ahmetom Bayraktarjem, podpredsednikom holdinga Bayraktarlar ter Klausom Holeczekom, generalnim izvršnim direktorjem Skupine odelo.

 

Podjetje odelo je eno izmed najuspešnejših podjetij v Sloveniji, ki so v lasti tujih lastnikov. Odelo Slovenija d.o.o. s sedežem v Preboldu je hčerinska družba nemškega podjetja odelo GmbH iz nemškega Schwaikheima. Podjetje proizvaja sisteme in komponente luči za proizvajalce najprestižnejših znamk avtomobilov.

 

Predsednica vlade se je med obiskom seznanila s poslovanjem slovenske podružnice podjetja in si v spremstvu Davorina Dobočnika, direktorja podjetja odelo Slovenija, in drugih zaposlenih ogledala proizvodnjo. Predsednica vlade je poudarila, da podjetje odelo predstavlja enega izmed bolj uspešnih podjetij s tujimi lastniki in ga vidi kot svetlo točko tujih neposrednih investicij v Sloveniji. V pogovorih z vodstvom je predsednica vlade ugotovila, da so slovenske primerjalne prednosti, ki so tuje lastnike prepričale za investiranje v Slovenijo, predvsem lokacija in motivirani posamezniki, ki so predani svojemu delu. Premierka se je ob koncu obiska zaposlenim zahvalila za povabilo in jim zaželela uspešno delo tudi v prihodnje.