NOVICA

3. 2. 2014

Predsednica vlade s predsednikom Evropskega sveta Van Rompuyem tudi o posledicah ledene ujme v Sloveniji

Foto: Daniel Novakovič/STA

Foto: Daniel Novakovič/STA

Foto: Svet EU

Foto: Svet EU

Foto: Svet EU

Predsednica Vlade Republike Slovenije mag. Alenka Bratušek je na uradnem obisku gostila predsednika Evropskega sveta Hermana Van Rompuya. Glavne teme njunih pogovorov so bile povezane s potekom reform v Sloveniji, s prihajajočim zasedanjem Evropskega sveta, z ukrepi za krepitev gospodarske rasti in zaposlovanja ter mladinsko politiko. Posebno pozornost pa sta namenila trenutnim razmeram v Sloveniji, saj številni prebivalci odpravljajo posledice ledene ujme, ki je v zadnjih dneh prizadela državo.

 

V izjavi za javnost je predsednica vlade poudarila, da je sogovornika seznanila z vremenskimi razmerami v državi in ga obvestila, da bo Slovenija zaprosila za solidarnostno pomoč Evropske unije. Ob tem se je za vso pomoč zahvalila Avstriji, Nemčiji in Češki, še posebno pa posameznikom, ki delajo na terenu in skrbijo, da so razmere, kolikor je to mogoče, znosne.

 

Premierka je predsednika Evropskega sveta seznanila tudi s potekom reform v Sloveniji. Oba sta se strinjala, da so bili narejeni veliki koraki naprej, vendar je treba delo nadaljevati. Van Rompuy je predsednici vlade čestital za dobro opravljeno delo pri stabilizaciji finančnega sektorja, kar daje dobro podlago za nadaljnje delo in oživitev gospodarskega okolja.