NOVICA

6. 2. 2014

Predsednica vlade si je na Zaplani ogledala škodo na električnem omrežju

Foto: Nebojša Tejić/STA

Predsednica Vlade Republike Slovenije mag. Alenka Bratušek, minister za obrambo Roman Jakič in minister za finance dr. Uroš Čufer so si ogledali škodo, ki jo je žled povzročil na električnem omrežju v bližini Zaplane pri Vrhniki. Predsednica vlade je poudarila, da se bo vlada na seji seznanila s stanjem po naravni nesreči, da pa se morajo, preden se lahko začnejo pogovori o škodi, razmere normalizirati.

 

Premierka je dejala, da »se je zgodilo nekaj, česar smo se vsi bali. 20 letni delavec je izgubil življenje, ker se je spopadal z naravo. Njegovi družini izrekam iskreno sožalje in ponovno poudarjam, da je potrebno vsem delavcem zagotoviti varnost.« Dodala je še, da je ponosna na to, da smo Slovenci znali stopiti skupaj in se ponovno zahvalila vsem, ki pomagajo in svoja življenja tvegajo za to, da se borijo z naravo.

 

Vlada se bo seznanila z razmerami, ki so posledica ledenega dežja, ki je prizadel številna območja po Sloveniji, pripravljenih pa je tudi nekaj dodatnih ukrepov. Med drugim je vlada že znižala trošarine za dizelsko gorivo, ki je potrebno za delovanje agregatov in delovnih strojev.