NOVICA

7. 2. 2014

Predsednica vlade je obiskala Slovenj Gradec

Foto: Nebojša Tejić/STA

Foto: Nebojša Tejić/STA

Predsednica Vlade Republike Slovenije mag. Alenka Bratušek se je v okviru obiska v Slovenj Gradcu udeležila tradicionalnega slovenskega zajtrka in malice v vrtcu ter na Prvi osnovni šoli Slovenj Gradec, obiskala pa je tudi Splošno bolnišnico Slovenj Gradec, kjer si je po srečanju z vodstvom bolnišnice ogledala oddelek za travmatologijo in ortopedijo, prenovljeni urološki oddelek ter heliport.

 

Premierka je ob obisku vrtca in osnovne šole pojasnila, da si je želela, da bi otroke in učence lahko obiskala že novembra, ko je tudi na ostalih šolah potekal tradicionalni slovenski zajtrk, vendar se ga takrat zaradi glasovanja o zaupnici vladi ni uspela udeležiti. Z otroci in učenci je pozajtrkovala in jim svetovala, naj tudi kasneje, ko bodo sami skrbeli za svojo prehrano, ne pozabijo na pomen zajtrka.

 

V okviru obiska si je predsednica vlade ogledala tudi Splošno bolnišnico Slovenj Gradec in v izjavi za javnost po obisku pojasnila, da jo je vodstvo bolnišnice seznanilo s težavami in željami, da novi del bolnišnice, ki raste, čim prej dobi primerno opremo, saj »prazna bolnišnica ni bolnišnica«. Premierka je še dodala , da je med obiskom po številu pacientov iz drugih regij ugotovila, da »so se pacienti za kakovostno storitev pripravljeni pripeljati tudi nekaj kilometrov in to kaže na to, da bi v Sloveniji morda morali razmišljati o specializaciji naših bolnišnic.«