NOVICA

10. 2. 2014

Predsednica vlade na slovensko-izraelskem dnevu znanosti in inovacij

Foto: Tamino Petelinšek/STA

Foto: Tamino Petelinšek/STA

Predsednica vlade mag. Alenka Bratušek se je udeležila slovensko-izraelskega dneva znanosti in inovacij, ki ga je organiziral slovenski Kemijski inštitut z namenom razvijati tehnološko podjetništvo in izboljšati prepoznavnost slovenske znanosti v tujini. V uvodnem delu programa je premierka nagovorila zbrane in se udeležila predavanja izraelskega Nobelovega nagrajenca prof. dr. Dana Shechtmana. Ob dogodku se je srečala še z izraelsko strokovnjakinjo in vodilno menedžerko Navo Swersky Sofer.

 

V uvodnem nagovoru je predsednica vlade poudarila prednosti tovrstnih srečanj, ki predstavljajo predvsem priložnost za mreženje, izmenjavo mnenj in izkušenj ter motivacijo za mlade. Opozorila je, da smo v zadnjih letih pozabili na pregovor »na mladih svet stoji«, čeprav se zavedamo, da so prav mladi tisti, ki bodo oblikovali naš jutrišnji svet. »Naši otroci potrebujejo navdih in motivacijo za študij, raziskovanje in pridobivanje novega znanja,« je dejala premierka in se ob tem zahvalila organizatorjem in gostom, da so mladim danes omogočili prav to.

 

Premierka je še poudarila, da bi moralo biti osrednje sporočilo današnjega dogodka »nikoli ne obupaj«, kar nas uči tudi življenjska izkušnja profesorja dr. Dana Shechtmana. Ne smemo izbrati starih vzorcev samo zato, ker je takšna pot najlažja, temveč moramo vztrajati pri lastnih ciljih in prepričanjih, je zaključila premierka.