NOVICA

14. 3. 2014

Predsednica vlade se je srečala s predsednikom Evropskega parlamenta Martinom Schulzem

Foto: Daniel Novakovič/STA

Predsednica Vlade Republike Slovenije mag. Alenka Bratušek je sprejela predsednika Evropskega parlamenta Martina Schulza, s katerim sta izmenjala poglede na dosedanji proces izhoda iz krize v Evropi ter ukrepe za krepitev gospodarstva in zaposlovanja v državah članicah. Beseda je tekla tudi o bližnjih volitvah v Evropski parlament in o razmerah v Ukrajini, ki bo pomembna tema marčnega zasedanja Evropskega sveta prihodnji teden.

 

Premierka in gost sta bila enotna, da je treba konsolidacijo javnih financ sicer nadaljevati, vendar mora biti pozornost ukrepov za oživitev rasti namenjena zlasti povečanju konkurenčnosti gospodarstva in zaposlovanju, še posebej mladih. Ohranjanje socialne države je pri tem velikega pomena.

 

Predsednik Evropskega parlamenta je predsednici vlade čestital za dosežke v preteklem letu njene vlade. Zaveda se, da je bilo v kratkem času veliko storjeno za napredek. Pri tem je poudaril včeraj sprejeti resoluciji o delovanju t. i. trojke, ki ju je Evropski parlament sprejel z veliko večino. Slednja med drugim poudarja, da je bila t. i. trojka premalo občutljiva za posebnosti posameznih držav članic in da je zaradi doseganja finančnih ciljev ogrozila socialne.