NOVICA

27. 3. 2014

Prvi dan vladnega obiska v Gorenjski regiji

Foto: Tamino Petelinšek/STA

Foto: Tamino Petelinšek/STA

Predsednica vlade mag. Alenka Bratušek in ministri Vlade Republike Slovenije so začeli z dvodnevnim obiskom v Gorenjski regiji. Predsednica vlade si je danes z ministrom za infrastrukturo in prostor Samom Omerzelom ogledala potek del na škofjeloški obvoznici. Območje gradnje severnega in južnega portala škofjeloške obvoznice jima je predstavil župan Škofje Loke mag. Miha Ješe. Kljub številnim zapletom s pridobivanjem potrebnih zemljišč, težavami s pridobivanjem gradbenega dovoljenja in stečajev izbranih izvajalcev, so vsi deležniki prepričani, da bodo dela dokončana v predvidenem roku. Predsednica vlade je poudarila, da je ureditev prometne infrastrukture v Škofji Loki nujna in izrazila prepričanje, da bodo prebivalci mestnega jedra kmalu lažje zadihali.

 

Predsednica vlade je z ministrom za gospodarski razvoj in tehnologijo obiskala tudi podjetje Knauf Insulation d.o.o., kjer se je srečala z vodstvom podjetja in si ogledala proizvodnjo izolacijskih vlaken. Vodstvo podjetja ji je predstavilo delovanje podjetja v zadnjih letih, njihovo izvozno usmerjenost in vizijo za delo v prihodnje.

 

V okviru prvega dneva vladnega obiska na Gorenjskem je premierka z ministrico za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti dr. Anjo Kopač Mrak obiskala tudi Terapevtsko skupnost »Projekt človek,« kjer izvajajo  program za samopomoč, terapijo in socialno rehabilitacijo oseb z različnimi oblikami zasvojenosti. Zaposleni v terapevtski skupnosti so poudarili predvsem dobro vpetost projektov v lokalno okolje in prednost celostne oskrbe oziroma pomoči zasvojenim.

 

Obširnejši del programa vladnega obiska na Gorenjskem sledi jutri, ko bo v Kranju potekal delovni posvet vlade. Premierka bo obiskala tudi podjetje Iskratel d.o.o., podjetje 2864 Bohinj d.o.o., podjetje LIP Bohinj d.o.o., ter se srečala z vodstvom Splošne bolnišnice Jesenice. Vlada bo delovni obisk zaključila s posvetom z župani in gospodarstveniki Gorenjske regije.