NOVICA

7. 4. 2014

Predsednica vlade se je udeležila zasedanja otroškega parlamenta

Foto: Tamino Petelinšek/STA

Predsednica Vlade Republike Slovenije mag. Alenka Bratušek se je udeležila 24. nacionalnega zasedanja otroškega parlamenta. V pozdravnem nagovoru je poudarila, da se je z veseljem odzvala povabilu za sodelovanje na tem zasedanju, saj je po njenih besedah »v Državnem zboru le redko možnost videti, da poslanci svoje sedeže odstopijo tistim, ki ne stavijo na politične barve, temveč na nove in dobre ideje. Zato se vam želim že takoj na začetku zahvaliti, da ste v našo Veliko dvorano Državnega zbora prinesli svež veter in mladostno razigranost.«

 

Premierka je dodala, da odrasli, ujeti v svet lastnega razmišljanja, velikokrat pozabijo, da lahko o pomembnih družbenih vprašanjih spregovorijo tudi z mladimi, in da se veseli idej o izboljšanju slovenske družbe. »Naša skupna skrb je, da naredimo odnose in družbo boljše,« je poudarila.

 

Kakor je ob koncu pojasnila predsednica vlade, poslanci v Državnem zboru po njenem mnenju prevečkrat pozabijo, da vsako besedo in vsako potezo spremljajo posamezniki, ki se od njih učijo. »In če odnosi med poslanci odsevajo odnose v družbi, si želim, da bi naslednje generacije, ki ste danes tu, te odnose spremenile. Želim si, da bi me že danes prepričali z večjim spoštovanjem, z boljšim sprejemanjem drugače mislečih, z več dobre volje in bolj optimističnim pogledom na svet,« je še dejala.