NOVICA

14. 4. 2014

Predsednica vlade je obiskala Kočevje

Foto: Nebojša Tejić/STA

Foto: Nebojša Tejić/STA

Predsednica Vlade Republike Slovenije mag. Alenka Bratušek je obiskala Kočevje. V okviru obiska se je udeležila odprtja prenovljene stavbe Gimnazije in srednje šole Kočevje, obiskala pa je tudi podjetje Intersocks in Dom starejših občanov Kočevje.

 

V slavnostnem nagovoru ob odprtju nove stavbe Gimnazije in srednje šole Kočevje, ki je bila uničena v požaru, je premierka poudarila, da je prepričana, da bodo dijaki in zaposleni v obnovljeni šoli še bolj uspešno nadaljevali z izvajanjem pomembnih srednješolskih programov. »Poklicno izobraževanje namreč v celotno regijo prinaša visoko tehnološko znanje, ki ga potrebujejo lokalna podjetja in celotno gospodarstvo,« je dejala premierka in dodala: »Zato me veseli, da ste kljub oviram uspeli dokončati obnovo stavbe, ki je bila uničena v požaru in upam, da boste znali nove prostore tudi dobro izkoristiti.«

 

V nadaljevanju obiska sta se predsednica vlade in minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Metod Dragonja srečala z vodstvom podjetja Intersocks. Premierka je ob obisku podjetja dejala, da jo veseli, da še vedno imamo tekstilna podjetja, ki kljub krizi uspešno poslujejo in delujejo tudi na tujih trgih. Premierka je obisk zaključila s srečanjem z oskrbovanci in vodstvom Doma starejših občanov Kočevje, kjer so pozornost namenili predvsem gradnji novega oddelka. Ob koncu obiska je predsednica vlade še enkrat zagotovila, da v Ljubljani na Kočevje niso pozabili in da bodo sprejeti ukrepi tudi v tej regiji pozitivno vplivali na rast zaposlenih in okrevanje gospodarstva.