NOVICA

29. 4. 2014

Predsednica vlade: »S koalicijskimi partnerji bomo našli pot, kako Slovenijo varno pripeljati do predčasnih volitev«

Foto: Daniel Novakovič/STA

Predsednica vlade mag. Alenka Bratušek se je danes sešla s predsednikom republike Borutom Pahorjem. Po sestanku je v izjavi za javnost poudarila, da so predčasne volitve v Sloveniji dejstvo in da sama ne bo ovira za njihovo izvedbo.

 

Premierka je dejala, da si je po kongresu stranke Pozitivna Slovenija vzela čas za temeljit premislek in da stoji za svojimi besedami, da brez podpore v lastni stranki ne more voditi vlade. »Predčasne volitve v Sloveniji so dejstvo in prav je, da ljudje povedo, kdo so tisti, ki bodo naslednja štiri leta imeli v rokah usodo Slovenije. Ob tem sem dolžna ravnati odgovorno, prenagljene poteze bi lahko Sloveniji bolj škodovale kot koristile,« je dejala predsednica vlade.

 

Glede tega, kdaj bodo predčasne volitve potekale, je predsednica vlade dejala: »Če bi obstajala možnost, da bi predčasne volitve lahko izvedli še pred poletjem, sem pripravljena odstopiti takoj. Ker pa vsi podatki oz. izračuni kažejo, da predčasne volitve pred jesenjo praktično niso mogoče, se bom z ostalimi tremi predsedniki koalicijskih strank dogovorila, kako stvar zaključiti tako, da naši državi ne bomo škodovali.«

 

Premierka je poudarila, da je ključno, da bodo s koalicijskimi partnerji poskušali najti pot, kako Slovenijo čim prej varno popeljati na predčasne volitve. »To je bila ena izmed mojih glavnih obljub volivcem, ko sem prevzemala to mesto. Vse številke v zadnjem mesecu so boljše, tudi število novih zaposlenih je boljše, kot v zadnjih dveh letih in tudi to moramo imeti v mislih, ko se bomo s koaliciji odločali o tem, kako naprej. Prišel je trenutek, ko je treba neodgovornost nekaterih nadomestiti s pošteno, odgovorno in dosledno politiko ostalih,« je še dejala predsednica vlade.