NOVICA

14. 5. 2014

Predsednica vlade na konferenci PODIM

Foto: Daniel Novakovič/STA

Predsednica Vlade Republike Slovenije mag. Alenka Bratušek se je v Mariboru udeležila  uvodne slovesnosti ob začetku 34. konference PODIM. V slavnostnem nagovoru je poudarila, da so konference, namenjene mladim podjetnikom, izjemnega pomena tako za razvoj slovenskega podjetništva kakor tudi za prihodnost mladih.

 

Premierka je dejala, da vlada sprejema ukrepe za izhod iz gospodarske in finančne krize predvsem zaradi mladih oziroma prihodnjih generacij. »Mladi, ki bodo v prihodnosti vodili svet, morajo že v domači državi imeti to, kar potrebujejo za uspešno življenje – najboljšo izobrazbo, dobro poslovno okolje in družbo, ki jih pri tem podpira,« je poudarila predsednica vlade.

 

»Prepričana sem, da morajo mladi tvegati, biti inovativni in si upati postati podjetniki. Želim si, da bi imeli večje ambicije in večkrat sledili svojim sanjam in idejam. In tu organizatorji konference PODIM za mlade predstavljate pozitiven zgled – razumete pomen inovacij, ste proaktivni in tudi nas učite, da biti uspešen, pomeni biti inovativen,« je dejala premierka.