NOVICA

19. 5. 2014

Predsednica vlade sklicala sestanek glede poplav na Hrvaškem, v Srbiji ter Bosni in Hercegovini

Foto: Anže Malovrh/STA

Predsednica Vlade Republike Slovenije mag. Alenka Bratušek je sklicala sestanek glede poplav na Hrvaškem, v Srbiji ter Bosni in Hercegovini. Udeležili so se ga minister za obrambo, direktor Uprave RS za zaščito in reševanje, načelnik generalštaba Slovenske vojske in predstavniki Rdečega križa in Karitasa ter veleposlaniki Republike Hrvaške, Republike Srbije ter Bosne in Hercegovine.

 

Predsednica vlade je po sestanku poudarila, da je po žalostnih dogodkih v zadnjih dneh sklicala sestanek, da bi skupaj s pristojnimi službami in predstavniki prizadetih držav ugotovili, ali lahko Republika Slovenija še kako drugače pomaga prizadetim v poplavah.

 

»Pomoč Slovenije je bila hitra in zelo učinkovita. Zjutraj sem govorila z vsemi tremi predsedniki vlad, ki se nam za opravljeno delo najlepše zahvaljujejo,« je dejala premierka. Ob tem je dodala: »Želim se najlepše zahvaliti vsem, ki ste se samoorganizirali in zbirate stvari, ki jih prizadeti v poplavah potrebujejo. Hkrati vse, ki sodelujejo v teh akcijah, pozivam, da se povežejo z Rdečim križem, Karitasom ali veleposlaništvi, da bo zbiranje potekalo organizirano in bo pomoč prišla do tistih, ki jo potrebujejo.«