NOVICA

26. 5. 2014

Predsednica vlade: »Moči bom usmerila v povezovanje leve sredine«

Foto: Nebojša Tejić/STA

Predsednica Vlade Republike Slovenije mag. Alenka Bratušek je dala izjavo glede rezultata volitev v Evropski parlament. Dejala je, da pomeni rezultat volitev poraz levosredinske opcije, čeprav je na volitvah v absolutnem številu dobila več glasov kakor desnica. Poudarila je, da bo vse moči usmerila v povezovanje strank leve sredine, saj je poraz po njenem mnenju posledica razdrobljenosti.

 

Premierka je napovedala, da bo sama nastopila na bližajočih se državnozborskih volitvah in dejala, da je skupna odgovornost vseh, da se scenarij iz evropskih volitev ne ponovi več. »Prizadevala si bom, da se leva sredina poveže ter enotna in močna nastopi na volitvah, osvoji prepričljivo večino in oblikuje vlado, ki bo Slovenijo zopet risala kot državo, ki bo med najboljšimi članicami Evropske unije,« je dejala predsednica vlade.

 

»V zadnjem letu smo skupaj z drugimi koalicijskimi partnericami pokazali, da znamo in zmoremo, da vemo, kaj hočemo in da je Slovenija, kljub temu da je nujno treba konsolidirati javne finance, še vedno sposobna ohraniti socialno državo, javno šolstvo in javno zdravstvo,« je še dejala premierka.