NOVICA

6. 6. 2014

Predsednica vlade se je udeležila slovesnega odprtja novih prostorov FKKT in FRI

Foto: Anže Malovrh/STA

Foto: Anže Malovrh/STA

Predsednica Vlade Republike Slovenije mag. Alenka Bratušek se je udeležila slovesnega odprtja novih prostorov Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo in Fakultete za računalništvo in informatiko v Ljubljani ter si ogledala tridelni objekt, ki bo svoja vrata odprl za študij oktobra 2014. V svojem nagovoru je poudarila, da je današnje odprtje del prizadevanj, »s katerimi želimo sporočiti, da je potencial mladih za vse nas izjemnega pomena. Da bomo naredili vse, da mladi pridobijo ustrezna znanja, da lahko polno razvijejo svoje sposobnosti, da bodo od rezultatov svojega dela lahko živeli in z njimi vplivali na celotno družbo.«

 

Premierka je opozorila na pomembnost povezovanja med resorji, ki ga bodo ustvarjali bodoči znanstveniki, vpeti v industrijo in gospodarstvo, saj bodo lahko v dobrih okoliščinah dosegali tudi odpiranje novih podjetij z visokotehnološkimi proizvodi in novimi delovnimi mesti. Poudarila je, da si je vlada v tem mandatu prizadevala doseči čim večjo povezanost med slovenskimi univerzami ter med raziskovalno sfero, izobraževanjem in gospodarstvom, ter izrazila prepričanje, »da bo ravno sodelovanje univerzitetne stroke, znanosti in mladih dosegalo uspehe, ki bodo v marsičem bistveno izboljšali življenje tako v prestolnici kakor tudi v celotni državi«.

 

Premierka je čestitala in se zahvalila vsem, ki so zaslužni za to, »da že danes tukaj stoji ta prekrasni tridelni objekt«. Nagovorila je tudi študente, predavatelje in raziskovalce, ki bodo opravljali svoje delo v novih prostorih. Prepričana je, da bo to lepo okolje dodatno vzpodbudilo in razvijalo njihovo ustvarjalnost. Nazadnje jim je zaželela »dobro kemijo in dober pretok informacij«.