NOVICA

13. 6. 2014

Predsednica vlade je obiskala Most na Soči in Tolmin

Foto: KPV

Predsednica Vlade Republike Slovenije mag. Alenka Bratušek se je udeležila XIX. srečanja gospodarstvenikov Primorske in najboljšim inovatorjem regije za leto 2013 vročila priznanja. V okviru obiska si je ogledala še podjetji GOSTOL TST d.d. in Eko Les Energetika d.o.o. iz Tolmina, kjer so jo seznanili s proizvodnjo in ji predstavili vizijo razvoja podjetja. V večernem delu obiska se je premierka udeležila slovesnega odprtja razstave del 23. slikarske kolonije za zamejce in Slovence po svetu.

 

Na XIX. Srečanju gospodarstvenikov Primorske je predsednica vlade v nagovoru opozorila na brezizhodno stanje, v katerem se je Slovenija znašla na začetku lanskega leta in pojasnila, da je slika danes bistveno drugačna: »V Sloveniji imamo spet gospodarsko rast, število brezposelnih se je v letošnjem letu znižalo za 10.000, obresti na zadolževanje so zgodovinsko nizke, investicije pa so se povečale za več kot 30 odstotkov.« Ustvarjeni so torej pogoji za bolj optimističen pogled na našo prihodnost.

 

Na slovesnem odprtju razstave del slikarske kolonije za zamejce in Slovence po svetu, ki je potekala v okviru 42. Noči na jezeru, je predsednica vlade v slavnostnem nagovorila poudarila pomen tovrstnih dogodkov, ki združuje naše rojake. Povedala je, da se v okviru državniških obiskov v drugih državah srečuje tudi s tam živečimi Slovenci in izrazila veselje, da so celo druge in tretje generacije v tujini živečih Slovencev še vedno ponosni Slovenci. Organizatorji dogodka so premierko še prijetno presenetili s posebnim darilom – njeno portretno sliko, ki jo sestavlja 70.000 zapisov imen njenih otrok – Nuša in Oskar.