NOVICA

17. 6. 2014

Premierka nadaljuje obisk v Bosni in Hercegovini

Predsednica vlade ob ogledu škode v Maglaju / Foto: Daniel Novakovič/STA

Foto: Daniel Novakovič/STA

Predsednica Vlade Republike Slovenije mag. Alenka Bratušek si je danes v Doboju in Maglaju v Bosni in Hercegovini ogledala poplavljena območja. Župan občine Maglaj ji je predstavil razsežnosti poplav in posledice, s katerimi se ubadajo občani, ter opozoril na sistemske rešitve, ki jih nujno potrebujejo, da se bodo sposobni odzvati na te izzive.

 

Premierka si je v Maglaju ogledala tudi športno dvorano, ki je po nedavnih poplavah popolnoma neuporabna. V izjavi za medije je povedala, da je "situacija, ko jo vidiš v živo, še bolj pretresljiva, kot si lahko predstavljaš". Izrazila je veselje, da se je današnjega ogleda udeležil tudi predstavnik Elana, ki bo pomagal opremiti športno dvorano, in poudarila, da bo po mednarodni konferenci ključna naloga državnih in lokalnih oblasti v BiH pravično porazdeliti sredstva med tiste, ki pomoč najbolj potrebujejo. "Slovenija je vsekakor pripravljena pomagati," je zatrdila premierka.

 

Tudi v Doboju so se slovenski vladi in vsem Slovencem zahvalili za hitro in učinkovito pomoč. Hkrati pričakujejo, da bo mednarodna donatorska konferenca izpeljana čim prej. Premierka si je v Doboju ogledala še nakupovalno središče Tuš, ki je med poplavami prav tako utrpelo veliko škodo.