NOVICA

1. 5. 2014

Predsednica vlade ob prazniku dela: »Včasih je treba oditi, da bi šli naprej močnejši«

Foto: Anže Malovrh/STA

Predsednica Vlade Republike Slovenije mag. Alenka Bratušek se je na Javorovici nad Šentjernejem udeležila osrednje prireditve v počastitev praznika dela in spomina na padle borce 4. bataljona Cankarjeve brigade. V slavnostnem nagovoru je premierka poudarila, da je kot predsednica vlade prisegla, da bo spoštovala ustavni red, ravnala po svoji vesti in z vsemi svojimi močmi delovala za blaginjo Slovenije. »Vsak dan vodenja vlade sem imela v mislih prav te tri obljube. Lahko jim rečete tudi pravna država, čista vest in blaginja vseh državljank in državljanov. Brez spoštovanja prava ni čiste vesti, do blaginje pa je včasih dolga, predolga pot,« je dejala predsednica vlade.

 

Premierka je v nadaljevanju poudarila: »Vse dokler imamo pravno državo in čisto vest, se nam za prihodnost ni bati. A danes za slovenski politični razred to ni samoumevno. Na besedah smo vsi za blaginjo, državo, državljane. Toda sodili nas boste po naših dejanjih.«

 

»Včasih se je treba ločiti, da bi razločili dobro od slabega. Včasih je treba oditi, da bi šli naprej močnejši. Slovenija se je znala ločiti, da bi živeli bolje. Slovenija je znala oditi, da bi živeli pravičneje.  Učimo se od Slovenije, delajmo zanjo, borimo se zanjo, imejmo jo radi,« je ob koncu dejala predsednica vlade.

 

Govor objavljamo v celoti.