NOVICA

11. 9. 2013

Predsednica Vlade RS mag. Alenka Bratušek na otvoritvi Mednarodnega obrtnega sejmav Celju: »Vidni so že prvi pozitivni rezultati nekajmesečnega dela«

Foto: Stanko Gruden/STA

Predsednica Vlade Republike Slovenije mag. Alenke Bratušek se je danes v Celju udeležila otvoritve že 46. Mednarodnega obrtnega sejma. V slavnostnem nagovoru je poudarila, da se v Celju vsako leto srečujejo najbolj podjetni, najbolj inovativni in najbolj pogumni ter pokažejo svoje najboljše izdelke in storitve s področja slovenske obrti in podjetništva. »Prav vsi se trudimo iskati nove načine, nove ideje in nove pristope in iščemo odgovore na vprašanja, kako izboljšati naš svet. Brez novosti in prilagajanja na spremembe bomo težko sprejeli in izvajali ukrepe, potrebne za gospodarsko rast in čim hitrejši izhod iz krize,« je še povedala predsednica vlade.

   

V nadaljevanju se je predsednica vlade osredotočila na delo, ki ga je vlada opravila v zadnjih šestih mesecih, da bi pripomogla k izboljšanju gospodarske situacije v državi. Po njenih besedah so pripravili vse potrebno, da se lahko začne izvajati čiščenje slovenskih bank, popravili so nerealen proračun, pridobili zaupanja Evrope, ki je pozitivno ocenila program stabilnosti. »Ob tem smo zagotovili tudi dodatna sredstva za pomoč gospodarstvu, znižali brezposelnost, povečali izvoz  ter se dogovorili za znižanje plač v javnem sektorju. Kako lahko kdo reče, da ni bilo narejeno nič?,« je še povedala premierka mag. Bratuškova in dodala, da so vidni tudi že prvi rezultati nekajmesečnega dela.

   

Velik del priprav na sprejemanje ukrepov je bil usmerjen tudi v gospodarstva, zbornice in združenja, ki »sem jim ponudila roko s prošnjo za sodelovanje, da skupaj z drugimi deležniki poiščemo rešitve, ki bodo Slovenijo peljale naprej.« A se po besedah predsednice vlade vsi niso držali dogovorov, vendar se stvari za nazaj ne da spreminjati. »Prepričana sem, da smo v teh prvih šestih mesecih naredili vse, kar smo v tem kratkem času lahko. Pred nami so težke naloge. Tega se zavedamo in se ne bojimo,« je še poudarila predsednica vlade in zaključila govor z mislijo, da ima Slovenija številne prednosti, ki jih bomo s pogumnimi projekti, kot so prikazani na sejmu, znali uspešno izkoristiti. Na ta način bo naše gospodarstvo iz krize izšlo okrepljeno, pa tudi kazalci na področju slovenske obrti in podjetništva se bodo obrnili navzgor.