JERNEJ PAVLIČ, DRŽAVNI SEKRETAR

Foto: STA/Tamino Petelinšek

 

Jernej Pavlič se je rodil 18. januarja 1984 na Jesenicah, kjer je preživel svojo mladost. V rojstnem kraju je obiskoval osnovno šolo Prežihovega Voranca, srednješolsko izobraževanje pa je nadaljeval v Radovljici na Srednji ekonomsko turistični šoli. Leta 2007 je diplomiral na Ekonomski fakulteti v Ljubljani, kjer je dve leti pozneje pridobil tudi bolonjski magistrski naziv.

 

Že med študijem je delal v različnih podjetjih na področju prodaje in na drugih področjih, kjer so rezultati odvisni od sposobnosti in dela. S poslovnimi partnerji je med študijem razvil nekaj uspešnih začetnih idej in podjetij,  pri čemer se je veliko naučil. Med temi projekti sta najbolj zanimiva turistični vodnik po Sloveniji SloveniaExplorer in zabavna spletna televizija Clipsna.com.

 

Po zaključenem podiplomskem študiju ga je farmacevtsko podjetje Krka d. d. izbralo za prodajo na kazahstanskem trgu. Po opravljenem pripravništvu se je odločil za podjetništvo, kjer je doslej tudi uspešno deloval. Nekaj časa je bil demonstrator podjetništva pri prof. dr. Alešu Vahčiču na Ekonomski fakulteti v Ljubljani.

 

V prostem času se sprošča s tekom in vadbo v fitnesu. S politiko se je srečal že med študijem, kjer je bil izvoljen za poslanca v študentskem zboru Študentske organizacije Univerze v Ljubljani. Listi Zorana Jankovića – Pozitivni Sloveniji se je pridružil na ustanovnem kongresu pred državnozborskimi volitvami leta 2011.