Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
04.07.2006
Premier Janez Janša sprejel nemškega zunanjega ministra Steinmeierja

Predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša se je danes srečal z zunanjim ministrom Zvezne republike Nemčije Frankom-Walterjem Steinmeierjem. Izrazil je zadovoljstvo, da obisk nemškega zunanjega ministra praktično sovpada s 15. obletnico samostojnosti in neodvisnosti Republike Slovenije. Izrekel je zahvalo za razumevanje in moralno podporo, ki nam jo je Zvezna republika Nemčija izkazovala v tistem odločilnem času.

Foto: Arsen Perić/Salomon 2000

 

S sogovornikom sta se strinjala, da so odnosi med državama odlični in da se politični dialog ter gospodarski stiki zelo dobro razvijajo. Ugotovila sta, da imata Slovenija in Nemčija mnogo stičnih točk in da ju ta čas še posebej povezuje prizadevanje obeh vlad za sprejem nujnih gospodarskih in socialnih reform. Pozitivno sta ocenila tudi razvoj sodelovanja v različnih multilateralnih okvirih, zlasti pri pripravah na predsedovanje EU.

 

Predsednik vlade Janša in zunanji minister Steinmeier sta poleg tega izmenjala še poglede na razmere v državah na območju Zahodnega Balkana. Strinjala sta se, da mora mednarodna skupnost še naprej ostati aktivna in pomagati državam v regiji pri njihovem nadaljnjem napredku.

 

 

 

Nazaj na seznam
|
Na vrh