Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
06.07.2006
Premier Janša na srečanju predstavnikov republiške koordinacijske skupine nad Škofjo Loko

Predsednik vlade Janez Janša se je danes na domačiji Žgajnar v vasi Zapreval nad Škofjo Loko udeležil srečanja predstavnikov republiške koordinacijske skupine in ob tej priložnosti odkril tudi spominsko obeležje.

 

FOTO: Gregor Wernig/Salomon 2000

 

Kot je dejal premier, se je pred 15-timi leti republiška koordinacijska skupina umaknila na to domačijo, da bi preizkusili njeno delovanje tudi izven matičnih prostorov v Ljubljani, če bi se namreč zadeve zaostrile. Izbrana ni bila naključno, temveč iz dobro pretehtanih razlogov. »Zato ker smo vedeli, da tukaj živijo ljudje, ki so predani ideji slovenske osamosvojitve, da gremo nekam, kjer se ni za bati, da bi bilo karkoli narobe s podporo. In drugič, ker je bil tukaj v bližini komunikacijski center oziroma vozlišče takratnega ministrstva za obrambo, ki je omogočalo normalno komunikacijo. Takrat pravzaprav nihče, ki je komuniciral s koordinacijsko skupino, ni vedel, da je ta spremenila svojo lokacijo in to je bil pač nek test naše pripravljenosti, tudi za še bolj resne situacije kot so takrat bile,« je poudaril predsednik vlade.

 

V nadaljevanju je premier na domačiji Žgajnar odkril spominsko ploščo ter družini Demšar podelil spominsko priznanje ministrstva za obrambo v zahvalo za njihov prispevek pri zagotavljanju vseh zmogljivosti za nemoteno delo koordinacijske skupine v času osamosvojitvene vojne.

 

Govor predsednika vlade

 

 

 

Nazaj na seznam
|
Na vrh