Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
25.07.2006
Osmič o pripravah na predsedovanje Slovenije Svetu EU

Ožja delovna skupina za pripravo na predsedovanje (ODSP) pod vodstvom predsednika vlade Janeza Janše se je sestala na svoji 8. seji ter sprejele nekatere odločitve, potrebne za nemoten potek priprav na predsedovanje Slovenije Svetu EU v prvi polovici leta 2008.

 

FOTO: Primož Lavre/Salomon 2000  

 

Na dnevnem redu tokratne seje je bilo 14 točk, med katerimi velja omeniti predstavitev poročila o napredku pri pripravah na predsedovanje. Gre za podrobna poročila posameznih podskupin ter Stalnega predstavništva RS pri EU v Bruslju o opravljenem delu v času od aprila do konca junija 2006. ODSP se je v sklopu tega seznanila tudi z operativnim načrtom dela podskupin za naslednje tri-mesečje.

 

ODSP je potrdila temeljne smernice načina vodenja predsedovanja ter tako razmejila vloge ter pristojnosti pomembnejših struktur ter subjektov, vključenih v pripravo in izvedbo predsedovanja. Omenjeni dokument bo služil kot osnova za pripravo podrobnejših priročnikov o načinu vodenja predsedovanja. Te bosta skladno s pristojnostmi v sodelovanju pripravila Služba Vlade RS za evropske zadeve in Ministrstvo za zunanje zadeve (MZZ), namen pa bo natančneje opredeliti delo in naloge  ministrstev ter ostalih struktur za koordinacijo evropskih zadev v času pred in med predsedovanjem.

 

Člani Ožje delovne skupine so se seznanili z režimom tolmačenja v času predsedovanja ter potrdili okvirni seznam neformalnih srečanj pod ministrsko ravnjo. ODSP je skladno s svojimi pristojnosti na predloge pristojnih ministrstev potrdila nove vodje treh podskupin. Tako je Alenko Bratušek, generalno direktorico za proračun na Ministrstvu za finance, imenovala za novo vodjo Podskupine za proračun,  Bogdana Benka, v.d. generalnega direktorja za EU zadeve na MZZ, za novega vodjo Podskupine za program, vodenje Podskupine za komunikacijo z javnostmi in promocijo pa je prevzel Gregor Krajc, direktor Urada Vlade RS za informiranje.

Nazaj na seznam
|
Na vrh