Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
30.08.2006
Premier s koalicijskimi partnerji, podpisniki Partnerstva za razvoj in sindikati o spremembah davčne zakonodaje

Predsednik vlade Janez Janša se je danes sestal s predsedniki in vodji poslanskih skupin koalicijskih strank, nato pa je na 3. sestanek partnerskega sveta povabil še predsednike strank podpisnic Partnerstva za razvoj ter oba poslanca narodnih skupnosti. Današnji pogovori so bili namenjeni obravnavi predvidenih sprememb davčne zakonodaje. V popoldanskih urah pa se je premier, skupaj z ministrom za finance, srečal še s predstavniki reprezentativnih sindikatov, s katerimi je prav tako govoril o glavnih predlaganih rešitvah davčne reforme.

  

 


Premier je predvideno davčno reformo predstavil podpisnikom Partnerstva za razvoj (Foto: KPV)

 


Kot je na sestankih poudaril premier, gre v reformi davčne zakonodaje predvsem za poenostavitve davčnega sistema, za razbremenitve, kar posledično pomeni tudi večjo konkurenčnost gospodarstva, za odpravo nepotrebnega administriranja ter večjo pravno varnost davkoplačevalcev. Reforma predvideva sprejem naslednjih zakonov: zakon o dohodnini, zakon o davku od dohodkov pravnih oseb, zakon o davku na dodano vrednost, zakon o davku na promet nepremičnin, zakon o davčnem postopku, zakon o davku na vodna plovila in zakon o davku na dediščine in darila.

 

Po zagotovilih ministrstva za finance po sprejemu paketa zakonov »nihče ne bo plačeval več kot doslej«. Davčna reforma je namreč izrazito razvojno in konkurenčno naravnana, poenostavila bo postopke in razbremenila gospodarstvo.

 

 

S predvideno davčno reformo so se seznanili tudi predstavniki reprezentativnih sindikatov (Foto: KPV)

 

 

V prihodnjih 14 dneh bodo sledila usklajevanja znotraj koalicije, Partnerstva za razvoj in s socialnimi partnerji. Vlada naj bi o predlogu sprememb odločala predvidoma sredi septembra, Državni zbor RS pa naj bi novo davčno zakonodajo potrdil novembra.

Nazaj na seznam
|
Na vrh